Γλυκό κουταλιού πατάτα



γλυκό κουταλιού πατάτα

Μέχρι και η πατάτα μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερο γλύκισμα. Μη διστάσετε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή...

 Υλικά

·         500 γρ. πατάτα (καθαρισμένη)
·         500 γρ. ζάχαρη
·         1 λίτρο νερό
·         1 βανίλια
·         1 ξυλ. κανέλα
·         2-3 φυλλ. αρμπαρόριζα
·         Χυμό από 1 λεμόνι μεγάλο
·         Χυμό από 1 λεμόνι μικρό
·         1/2 φλ. αμύγδαλα λευκά







Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ψιλοκόβουμε, όπως κόβουμε τα κυδώνια, (όταν τα φτιάχνουμε γλυκό κουταλιού) και τις διατηρούμε σε νερό, με το χυμό του μεγάλου
λεμονιού.
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν, για να είναι τραγανά.
Ξεπλένουμε τα φυλλαράκια της
αρμπαρόριζας.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε
ελαφρά με ξύλινη κουτάλα, μέ
χρι να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν κοχλάσει το σιρόπι, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15' και προσθέτουμε τις
πατάτες. Σιγοβράζουμε το γλυκό μας για 15'  και ρίχνουμε τα αρωματικά μας...
Βανίλια...αρμπαρόριζα...κανέλα...




γλυκό κουταλιού πατάτα
Συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και την αρμπαρόριζα και προσθέτουμε

τον χυμό του μικρού λεμονιού και τα αμύγδαλα.
Ανακινούμε την κατσαρόλα να δέσουν τα υλικά που προσθέσαμε, στο τέλος.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.




Tip: Προσέχουμε να μην παραβράσουμε το γλυκό, για να μην λιώσουν οι πατάτες και να μείνουν τραγανές, γλυκές και γευστικές.


Καλή επιτυχία!

Αν το φτιάξατε μπορείτε να μας στείλετε την δημιουργία σας με μήνυμα! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα Πώς το φτιάχνω;  στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις!