2+1 Λίστες για την οργάνωση του σπιτιού

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προγραμματίζουν τα πάντα βάση λίστας. Θέλουν ενα χαρτί κολλημένο στο ψυγείο τους για να το τσεκάρουν τις δουλειές του σπιτιού, τα ψώνια, το φαγητό.

λίστα

Σας συγκεντρώσαμε 3 λίστες που δημιούργησε η Ελευθερία Μπογιόγλου από το makelife.gr και στις παρουσιάζουμε ώστε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει για να οργανώσετε την καθημερινότητά σας.



α. Λίστα για την οργάνωση των μηνιαίων εξόδων του σπιτιού.

Και ξεκινάμε με τα δύσκολα... Τι πρέπει να πληρωθεί πρώτο, τι πρέπει να μειωθεί και γενικά πως θα διατεθούν τα έσοδα ενός νοικοκυριού. Και πιστέψτε με χωρίς μολύβι και χαρτί δεν γίνεται δουλειά!

Η παρακάτω λίστα είναι χωρισμένη σε τρεις κατηγορίες. Σπίτι, αυτοκίνητο, παιδιά.
Στην κατηγορία ΣΠΙΤΙ υπάρχουν ελεύθερες γραμμές για να συμπληρώσετε εφορία, ΕΝΦΙΑ, κοινόχρηστα και διάφορα άλλα ειδικά έξοδα, όπως π.χ. συνδρομητική τηλεόραση, ίντερνετ, κάρτες για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γυμναστήριο κτλ.

Για τα έξοδα που αφορούν το σούπερ μάρκετ (τρόφιμα, οπωρολαχανικά, κρέας, καθαριστικά κ.ο.κ) κρατήστε τις αποδείξεις ανά μήνα κάπου πρόχειρα, προσθέστε και συμπληρώστε το τελικό ποσό. Το ίδιο θα κάνετε και για τα ποσά που διαθέσατε σε γιατρούς, σε άλλες αγορές ή στην ψυχαγωγία, όπως φαγητό έξω, θέατρο κτλ.

Λίστα για τα μηνιαία έσοδα και έξοδα σπιτιού
Κλικάρετε την εικόνα για να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε τη λίστα με τα μηνιαία έξοδα σπιτιού.

 

β. Λίστα για τα απαραίτητα ψώνια στο Super Market.

Σε αυτή τη λίστα τα ψώνια είναι χωρισμένα ανά γενικές κατηγορίες, όπως γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά, χαρτικά κτλ. Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν αρκετές κενές σειρές για να γράψετε εσείς τις δικές σας προτιμήσεις. Ό,τι εξειδικευμένο που δεν το βλέπετε στη λίστα το συμπληρώνετε στην κατηγορία “Να μην Ξεχάσω” ή στην κατηγορία “Εποχιακά”. Όσο ψωνίζετε βάζετε ένα τσεκ σε ό,τι μπαίνει μέσα στο καλάθι.

λίστα για τα ψώνια του super market
Κλικάρετε την εικόνα για να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε τη λίστα super market.




γ. Λίστα με τις δουλειές του σπιτιού.

Σε αυτή τη λίστα οι δουλειές του σπιτιού έχουν χωριστεί σε 3 κατηγορίες: 1) όσες κάνουμε καθημερινά, 2) όσες βάζουμε σε εβδομαδιαίο προγραμματισμό και 3) όσες κάνουμε μία φορά το μήνα.
Κολλήστε την και αυτή στο ψυγείο και νιώστε την ικανοποίηση κάθε φορά που βλέπετε ένα τσεκ δίπλα από την δουλειά του νοικοκυριού που ολοκληρώσατε...

λίστα με τις δουλειές του σπιτιού
Κλικάρετε την εικόνα για να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε τη λίστα με τις δουλειές σπιτιού.

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Αν σας άρεσε το post, κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα Πώς το φτιάχνω; στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις!