Μάιος! Ο μήνας των κερασιών και των τριαντάφυλλων. Ώρα, λοιπόν, για την πιο
τέλεια μαγιάτικη μαρμελάδα!
Συστατικά
- 1 κιλό πετροκέρασα (καθαρό
βάρος δηλαδή χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια)
- 1 κιλό ζάχαρη για μαρμελάδα με
πηκτίνη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 χούφτες πέταλα από
τριαντάφυλλο
- λίγες σταγόνες ανθόνερο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα
κεράσια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα
αφήνουμε μια ώρα. Καλό είναι με το χέρι μας να σπάσουμε τα κεράσια λίγο
για να βγάλουν ακόμα περισσότερο ζουμί.
- Μετά τη μια ώρα αδειάζουμε το
μείγμα σε κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό για 1-2 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μείγμα από τη
φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε
με ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε
το μείγμα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε για 5 λεπτά και
ξαφρίζουμε.
- Προσθέτουμε τα κεράσια και τα
πέταλα και φέρνουμε το μείγμα ξανά σε βρασμό.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5
λεπτά ή μέχρι να δέσει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά
προσθέτουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε βάζα.
- Σφραγίζουμε και αποθηκεύουμε.
Συνταγή
Αν το φτιάξατε μπορείτε να μας στείλετε την δημιουργία
σας με μήνυμα! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα Πώς το φτιάχνω; στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις!
Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα Πώς το φτιάχνω; στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις!