Το νέο trend στον καφέ φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι. Φτιάξε τον δικό σου
dalgona coffee κι απόλαυσε την κάθε γουλιά του! Η διαδικασία παρασκευής είναι
απλή για ένα υπέροχο, απολαυστικό αποτέλεσμα:
2 κ. γλ. στιγμιαίος καφές
2 κ. γλ. ζάχαρη
2 κ. γλ. νερό
Γάλα
Παγάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον καφέ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο καυτό νερό
και το ανακατεύουμε με μιξεράκι, shaker ή με το χέρι μέχρι να κάνει αφρό. Στη συνέχεια,
παίρνουμε ένα άλλο ποτήρι, βάζουμε παγάκια και γεμίζουμε τα 2/3 του με γάλα.
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω τον αφρό που έχουμε ετοιμάσει.
TIPS
Το μυστικό για την πηχτή και κρεμώδη υφή του καφέ είναι οι ίσες δόσεις καφέ
και νερού και το καλό χτύπημα του μείγματος μέχρι να δημιουργηθεί η
συγκεκριμένη υφή.
Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη, ωστόσο εάν την αποφύγετε τελείως, το μείγμα
δεν θα βγει τόσο πηχτό.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την απλή ζάχαρη με καφέ ζάχαρη, ή ζάχαρη
καρύδας, αλλά όχι με σκόνη στέβια γιατί δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.
Σερβίρετε με λίγη κανέλα ή κακάο ή και λίγο εκχύλισμα βανίλιας για να το
κάνετε πιο ιδιαίτερο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου