Πώς να επαναφέρετε τα ξεχειλωμένα ελατήρια μαλλιών.


ελατήριο για μαλλιά

Όσες λατρεύετε τα πιασμένα μαλλιά, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι τα κοινά λαστιχάκια είναι εχθρός για τα μαλλιά σας. Οι σφιχτές κοτσίδες καταστρέφουν την τρίχα και τραβάνε τις ρίζες των μαλλιών.
Η λύση είναι το πλαστικό λαστιχάκι με τη μορφή ελατηρίου.
Όλο και πιο πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν πια γιατί δεν σπάει την τρίχα αλλά δεν αφήνει και σημάδι όταν λύνουν τα μαλλιά τους.
Αλλά το πρόβλημα με αυτά είναι ότι μετά από λίγες χρήσεις ξεχειλώνουν και η κοτσίδα δεν μπορεί να είναι σφιχτή και σταθερή.

Υπάρχουν δυο απλά κόλπα να επαναφέρετε τα ελατήριάκια σας στην αρχική τους μορφή.

Μέθοδος 1.
Βάλτε τα ξεχειλωμένα ελατήρια σε ένα μπολ με βραστό νερό και θα δείτε μετά από λίγα λεπτά να επανέρχονται στο αρχικό τους μέγεθος. Βγάλτε το με προσοχή και αφήστε το να κρυώσει.






Μέθοδος 2.
Βάλτε τα ξεχειλωμένα ελατήρια σε ένα σταθερό μέρος και ζεστάνετε τα με το πιστολάκι μαλλιών. Σιγά-σιγά θα επανέλθουν. Προαιρετικά βάλτε τα αμέσως μετά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.


Καλή επιτυχία!


info:  Την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, επειδή υπήρχε έλλειψη υλικών, οι κατασκευαστές έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους για να διακοσμήσουν τις τσάντες και τα πορτοφόλια με ασυνήθιστα υλικά όπως τα καλώδια τηλεφώνου. Από αυτό δημιουργήθηκαν μερικά κοσμήματα τέχνης που πλέον θεωρούνται από τα ακριβά vintage κομμάτια.
Image source: Ruby Lane


Αν το προσπαθήσατε μπορείτε να μας στείλετε τo αποτέλεσμα με μήνυμα! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα Πώς το φτιάχνω; στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις!

Σχόλια