Φτιάξτε μπλε τριαντάφυλλα!

Η φύση έχει προνοήσει για ολα, αλλά τι γίνεται οταν έχεις την ιδέα να διακοσμήσεις το χώρο σου με μπλε ή πράσινα ή μοβ τριαντάφυλλα;
Τότε θα πρέπει να επέμβεις (λίγο) στη φύση και να τα φτιάξεις μόνος σου.

μπλε τριαντάφυλλο

Τα βήματα ειναι λίγα και απλά...



Τι χρειάζεσαι:
  
Πώς θα το κάνεις;
  • Κόψε λίγο το κοτσάνι στην άκρη από τα τριαντάφυλλα.
  • Βάλε νερό μέσα στο βάζο και ρίξε μέσα το χρώμα που θέλεις να βάψεις τα τριαντάφυλλα και ανακάτεψέ το με το νερό. Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής πωλούνται συνήθως σε τρεις αποχρώσεις (κόκκινο-κίτρινο-μπλε). Αν θέλεις πράσινο, μπορείς να αναμείξεις το κίτρινο με το μπλε)
  • Βάλε τα λουλούδια στο βάζο με το χρωματισμένο νερό!
  • Σε 2-3 ώρες θα δεις πως τα τριαντάφυλλά σου θα έχουν αλλάξει χρώμα!
Αν θέλεις να προσφέρεις μπλε τριαντάφυλλα, η χειρονομία έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Τα μπλε τριαντάφυλλα συμβολίζουν την επιθυμία για το ανεκπλήρωτο. Ιδανικά για να δηλώσουν "Μπορεί να μην σε έχω, αλλά δε θα σταματήσω να σε σκέφτομαι".


multicolor_roses


Καλή επιτυχία!!

Δείτε επίσης πως μπορείτε να διατηρήσετε τα λουλούδια σας για πολύ καιρό!



info: Το 2004 ξεκίνησε στην Ιαπωνία η πώληση των πρώτων μπλε γενετικώς τροποποιημένων τριαντάφυλλων από την ιαπωνική εταιρεία Suntory. Το χρώμα οφείλεται στη χρωστική δελφινιδίνη, της οποίας το γονίδιο απομονώθηκε από τον πανσέ. Το τριαντάφυλλο της Suntory είναι το πρώτο με καθαρό μπλε χρώμα, αν και η απόχρωσή του τείνει περισσότερο στο βιολετί παρά στο μπλε.


Αν το φτιάξατε μπορείτε να μας στείλετε την δημιουργία σας με μήνυμα! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα Πώς το φτιάχνω; στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις!