Πώς κάνουμε το χαρτί να μοιάζει παλιό...

Ναι! Υπάρχει τρόπος να πάρουμε απλό λευκό χαρτί και μόνοι μας να του δώσουμε την όψη να μοιάζει παλιό. Και πού θα το χρησιμοποιήσουμε; Οι ιδέες είναι πολλές!


* Πολλές κόλλες χαρτιού μαζί, δεμένες με σπάγκο ή ύφασμα, κορδέλα ή δαντέλα και τοποθετημένες  σ’ ένα διάφανο βάζο είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση διακόσμησης.

* Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ένα πρωτότυπο προσκλητήριο. Για γάμο ή βάπτιση, για ένα    θεματικό πάρτι ή για ένα ρομαντικό γράμμα.

* Σε επίσημα γεύματα μπορείτε να γράψετε τα ονόματα των καλεσμένων σας και να τοποθετήσετε το χαρτάκι σε ένα πιάτο, ποτήρι ή δεμένο στην χαρτοπετσέτα, υποδεικνύοντας έτσι την θέση του καλεσμένου.

* Μπορείτε ακόμα να ετοιμάσετε στον ελεύθερο χρόνο σας, τέτοιες κόλλες χαρτιού, με ευχές ή γνωμικά και να συνοδεύετε με αυτές τα δωράκια που κάνετε.

*Μια ιδέα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας είναι να τυπώσετε ή να σχεδιάσετε με το χέρι ένα χάρτη θησαυρού. Κρύψτε έναν θησαυρό, κάτι που ξέρετε ότι θα ευχαριστήσει τα παιδιά σας, δώστε τους το χάρτη και αφήστε τα να περάσουν μια μικρή περιπέτεια. Ειδικά για πάρτι ή για μια βροχερή και βαρετή ημέρα, είναι μια ενασχόληση που θα τα κρατήσει απασχολημένα ευχάριστα.


Για να κάνετε ένα λευκό χαρτί να μοιάζει παλιό θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε καφέ (για σκούρο χρώμα), τσάι (για μέτριο χρώμα) ή χυμό πορτοκαλιού (για ανοιχτό χρώμα).

  • Ζεστάνετε νερό και διαλύστε τον καφέ (κατά προτίμηση στιγμιαίο) ή βάλτε μέσα στο ζεστό νερό ένα σακουλάκι τσάι. Όσο πιο πολλή ώρα αφήσετε τα υλικά αυτά μέσα στο ζεστό νερό τόσο πιο "πλούσιο" θα βγει το χρώμα. Αν χρησιμοποιήσετε το χυμό πορτοκαλιού, παραλείψτε αυτό το βήμα.
δυαλύστε τον καφέ σε ζεστό νερό


  • Τοποθετήστε το χαρτί σε ένα ταψί. Βεβαιωθείτε ότι το χαρτί μπορεί να χωρέσει μέσα εύκολα, χωρίς να σηκώνεται στα τοιχώματα του ταψιού.. 
τοποθετήστε το χαρτί σε ένα ταψί



  •  Ρίχνουμε τον έτοιμο καφέ ή τσάι ή χυμό. Ξεκινήστε ρίχνοντας σε μια γωνιά του ταψιού, όχι άμεσα πάνω στο χαρτί. Ρίχνουμε τόσο υγρό ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού. Το χαρτί δεν χρειάζεται  να καλυφθεί πλήρως.
  Ρίχνουμε τον έτοιμο καφέ ή τσάι ή χυμό




  •  Προθερμάνετε το φούρνο στους 90 βαθμούς όσο μουλιάζει το χαρτί.
Προθερμάνετε το φούρνο
Προσθήκη λεζάντας



  •  Αφήστε το χαρτί να μουλιάσει για πέντε λεπτά. Αφήστε αρκετό χρόνο στο χαρτί για να απορροφήσει το υγρό. Εάν παρατηρήσετε κάποια ξηρά σημεία, με ένα κουτάλι παίρνετε λίγο από το υγρό και το ρίχνετε πάνω στο χαρτί.
Αφήστε το χαρτί να μουλιάσει για πέντε λεπτά



  •  Χύνουμε το υγρό. Με το δάχτυλο κρατάμε το χαρτί και γυρνώντας το ταψί, στραγγίζουμε το υγρό που έχει απομείνει. 
Χύνουμε το υγρό




  •  Τροποποίηση του χαρτιού (προαιρετικό). Πριν τοποθετήσετε το ταψί με το χαρτί στο φούρνο, μπορείτε να προσθέσετε μερικές πινελιές για να κάνει το χαρτί να φαίνεται ακόμα πιο παλιό...
Τροποποίηση του χαρτιού



  •  Τοποθετήστε το ταψί με το χαρτί στο φούρνο. Αν μπορείτε, βάλτε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. 
Τοποθετήστε το ταψί με το χαρτί στο φούρνο 




  • Ψήστε για 5 έως 7 λεπτά. Να κοιτάτε το χαρτί όσο ψήνετε. Μόλις δείτε οτι οι άκρες αρχίζουν να "γυρίζουν", είναι έτοιμο. 
Ψήστε για 5 έως 7 λεπτά

Καλή επιτυχία!


Ο συγκεκριμένος τρόπος και οι φωτογραφίες προέρχονται από το wikiHow
Αν θέλετε να μάθετε και άλλους τρόπους μπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιο site.


Αν το φτιάξατε μπορείτε να μας στείλετε την δημιουργία σας με μήνυμα! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα Πώς το φτιάχνω; στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις!