Η ΙΚΕΑ αποκάλυψε τη συνταγή για τα κεφτεδάκια της.

IKEA ΙΚΕΑ κεφτεδάκια meatballs


Η ΙΚΕΑ  κυκλοφόρησε τη μυστική συνταγή σουηδικών κεφτέδων της ελεύθερα στο διαδίκτυο. Κι αν λαχταράς και εσύ να τα φας μέχρι να ανοίξει πάλι, σου δίνουμε την συνταγή:


Υλικά για τα κεφτεδάκια:

·         500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
·         250 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
·         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·         1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
·         100 γραμμάτια τρίμμα ψωμιού
·         5 κουταλιές γάλα
·         1 αυγό
·         Μπόλικο Αλάτι και Πιπέρι

Υλικά για τη cream sauce:

·         Πολύ λίγο λάδι
·         40 γραμμάρια βούτυρο
·         40 γραμμάρια αλεύρι
·         150 ml ζωμός μοσχάρι
·         150 ml ζωμός λαχανικών
·         150 ml κρέμα γάλακτος
·         2 κουταλάκια σόγια sause
·         1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάστε το μοσχαρίσιο κιμά μαζί με τον χοιρινό μέχρι να γίνει λείος. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο,το τρίμμα ψωμιού, το αυγό και ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέστε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το πλάσιμο.
Φτιάξτε μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια και τοποθετείστε τα σε πιατέλα. Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για δυο ώρες (αυτό θα βοηθήσει να κρατήσουν το σχήμα τους ενώ τηγανίζονται).
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λάδι σε μεσαία θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί, βάλτε προσεχτικά τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. 
Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε pyrex με καπάκι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' στους 180 βαθμούς.

Για την cream sauce.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με σύρμα για δυο λεπτά. Προσθέστε τους ζωμούς και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη sause σόγιας και τη μουστάρδα και ανακατέψτε μέχρι να δέσει.
Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ότι άλλο σας αρέσει!
Καλή σας όρεξη!!!

***Η συνταγή από την ΙΚΕΑ στα αγγλικά

Η Συνταγή για τα κεφτεδάκια ΙΚΕΑ

Σχόλια