Λευκά χριστουγεννιάτικα (και οχι μόνο) τρουφάκια!


Ξέρω έχετε αρχίσει ήδη να σκέφτεστε κουραμπιεδάκια και μελομακάρονα και σίγουρα θα υπάρχουν στο σπίτι σας ολη την περίοδο των γιορτών.
Θα ήθελα όμως να σας συστήσω και ενα άλλο γλυκάκι που ταιριάζει σίγουρα τα Χριστούγεννα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή ή περίσταση του χρόνου:

Τα λευκά τρουφάκια με 3 υλικά και χωρίς ψήσιμο!

Λευκά τρουφάκια με μπισκότα και λευκή σοκολάτα

Θα χρειαστείτε:
  • 12 νόστιμα γλυκά μπισκότα (διαμέτρου περίπου 8 εκ.)
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατη κρέμα τυριού
  • 2 κούπες λευκή σοκολάτα

Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν. Προσθέστε την κρέμα τυριού και συνεχίστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και σφιχτό μείγμα.
Φτιάξτε με το μείγμα στρογγυλές μπαλίτσες με διάμετρο περίπου 3 εκ.
Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 15'.
Σε ένα μέτριο μπολ, λιώστε την σοκολάτα. 
Βγάλτε τα μπαλάκια από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ή δυο πιρούνια, βουτήξτε τα ένα-ένα στην λευκή σοκολάτα ώστε να καλυφθούν παντού. 
Ξανατοποθετήστε τα στο ταψί με την λαδόκολλα και σε αυτή τη φάση μπορείτε να τα διακοσμήσετε με χρωματιστή τρούφα, τρίμμα καρύδας, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, λευκή κρυσταλλική ζάχαρη ή ότι άλλο σας αρέσει. 
Αυτό ήταν! Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο,σε αεροστεγές δοχείο, για μια εβδομάδα και να είναι φρέσκα. 
Μπορείτε να τα προσφέρετε ως κέρασμα στο γάμο σας, στο μαιευτήριο, για την γιορτή σας και αν χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος είναι υπέροχο κέρασμα για παιδικό πάρτυ.

λευκά τρουφακια με μπισκότο
Καλή σας επιτυχία!




*Συνταγή 
*Φωτογραφίες


Αν το φτιάξατε μπορείτε να μας στείλετε την δημιουργία σας με μήνυμα! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα Πώς το φτιάχνω; στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις!